DESIGN FOR SIX SIGMA

Scopul trainingului:

Daca sunteti Lean Six Sigma Black Belt sau Green Belt, unele dintre materialele cursului va vor fi familiare, ceea ce nu este neasteptat. Deja ati remarcat, in proiectele desfasurate, ca de obicei ele implica un anume nivel de schimbare a proceselor. Rareori un proiect DMAIC este despre schimbarea setarilor unei masini. Fie ca vorbim despre remodelarea unui proces de aprobari sau despre reasezarea unei linii de productie, vorbim despre un nou design al procesului respectiv. Multe dintre instrumentele si metodele folosite in procese DMAIC vor fi intalnite si in Design for Six Sigma (DFSS). Ambele metodologii se concentreaza pe translatarea vocii clientului in specificatii de proces sau produs si apoi planificarea, implementarea, monitorizarea si verificarea riguroasa a schimbarilor, pentru a se asigura ca schimbarile facute raspund cerintelor originale ale clientilor.

Exista insa, dincolo de foarte multe locuri comune, o deosebire fundamentala: in timp ce Lean Six Sigma DMAIC utilizeaza date si analizeaza masuratori ale performantei existente, pentru a elimina cauzele unor probleme de performanta, DFSS se concentreaza pe prezicerea masuratorilor de performanta si pe optimizarea design-ului de proces, astfel incat sa se obtina nivelul de performanta dorit inainte de implementare.

Obiective:

Scopul cursului este sa va ajutam sa imbunatatiti procesele de dezvoltare sau proiectare a unor procese sau produse noi, prin introducerea unui nou cadru de abordare conceptuala si printr-un nou set de metode si instrumente, toate cu scopul de a ne asigura ca noul design este capabil sa raspunda la cerintele clientului la nivel de calitate Six Sigma.

  • Durata:  3-5 zile.

Tematica abordata:

Introduction to DFSS
DFSS and DMAIC
What is Design for Six Sigma?
Process Phase-Gates
Design Leverage
DFSS Achievements

Cursuri Lean Six Sigma - Design for Six Sigma discutie la cafea
Solicita o oferta personalizata